Analýza financování lůžkové péče v České republice - Phan, Ngoc Ha (2015)
Bakalářská práce "Analýza financování lůžkové péče v České republice" se zaměřuje na problematiku financování lůžkových zařízení. Umožňuje získat přehled o zařízeních poskytující lůžkovou péči, snaží se seznámit čtenáře s fungováním systému financování nemocnic, jeho úhradovými mechanismy a představit princip financování lůžkové péče v nemocnicích vybraného kraje Vysočina, jehož statistické ukazatele, náklady a výnosy jednotlivých nemocnic jsou analyzovány a porovnávány v rámci území České republiky. Pro analýzu jsou použity výroční zprávy nemocnic, jejich účetní závěrky, údaje zveřejňované ČSÚ a prostřednictvím ÚZIS ČR.