Behaviorální a experimentální ekonomie a finance - Vaskovskyi, Anton; Vítek, Leoš, 1970-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce je zaměřená na behaviorální a experimentální ekonomii. V teoretické části jsou charakterizovány základní koncepty, teorie a jejich východiska, které jsou zároveň uvedeny do historických souvislostí a kontextu. Dále se práce zabývá analýzou možnosti aplikace behaviorální a experimentální ekonomie v praxi s akcentem na veřejné finance včetně rozboru a popisu současného stavu. V analytické části byl na základě ekonometrického modelu za použití Grangerovy kauzality analyzován behaviorální koncept status quo při využití relativně nedávné hospodářské krize jako referenčního bodu. Výstupy z ekonometrické analýzy potvrdily výsledky vizuálního rozboru dané problematiky a verifikovali zmíněný behaviorální koncept na makroekonomických datech.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses