Finanční benchmarking - Palanevich, Yana (2015)
Bakalářská práce je zaměřená na finanční benchmarking společnosti TULIPA PRAHA s.r.o. Cílem této práce je zhodnotit finanční situaci podniku, odhalit jeho silné a slabé stránky a na základě použítí benchmarkingového diagnastického systému finančních indikátorů INFA zjistit, jak efektivně se podnik chová ve srovnání s odvětvím a s nejlepšími podniky v tomto odvětví. Teoretická část obsahuje charakteristiku finanční analýzy, na jejímž základě se finanční benchmarking provádí, definici důležitých postupů a metod. Druhá část podrobně popisuje společnost, odvětví a aplikace finanční analýzy INFA. V závěru je posouzení výsledků, kterých během této práce bylo dosaženo.