Vytvoření android aplikace za pomoci nutričního problému - Havlík, Vratislav (2015)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit aplikaci pro operační systém Android. Aplikace bude mít za úkol za pomoci optimalizace co nejlépe využít zdroje domácností. Způsob optimalizace si zvolí uživatel sám, aby byl co nejspokojenější. Aplikace zde využívá lineárního programování, přesněji řečeno nutričního problému. V první části se práce bude zabývat obecně lineárnímu programování, v druhé části bude představen nutriční problém, třetí část bude věnována optimalizaci zdravé stravy, ve čtvrté části budou představeny programovací základy systému Android a nakonec v páté části se práce zaměří na samotnou aplikaci.