Finanční analýza Metrostav, a.s. - Vaňková, Martina; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti Metrostav a. s. za období 2010 -- 2013 a následné porovnání finanční situace společnosti s celým odvětvím stavebnictví. Celá bakalářská práce je rozdělena na dva hlavní celky, na metodickou a praktickou část. Metodická část je orientována na teoretické souvislosti spojené s finanční analýzou. Popisuje metodiku finanční analýzy, jednotlivé ukazatele a bankrotní a bonitní model. Tato část slouží jako podklad pro provedení praktické části. V úvodu praktické části je stručně představena vybraná společnost. Dále už je prováděna samotná finanční analýza, počínaje vertikální a horizontální analýzou, přes poměrové ukazatele, konče modely predikce finanční tísně. Na úplný závěr jsou výsledky finanční analýzy jmenované společnosti srovnány v rámci celého odvětví stavebnictví. Závěr komplexně shrnuje veškeré výsledky získané v této bakalářské práci a hodnotí celkovou situaci analyzovaného podniku.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses