Fundamentální analýza akcie Pegas Nonwovens - Pečonka, David; Veselá, Jitka; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tématem mé bakalářské práce je fundamentální analýza akcie společnosti Pegas Nonwovens. Skládá se ze tří částí: v první (globální) je zkoumán vliv hlavních makroekonomických veličin (úroková míra, inflace, peněžní nabídka, HDP) na pohyb akciových kursů. Druhá kapitola charakterizuje specifické rysy a faktory odvětví netkaných textilií, které mohou mít také dopady na analyzovanou akcii. Jedná se např. o cykličnost hospodářského cyklu nebo vztah konkurenčního prostředí. Na třetí, nejnižší úrovni jsou představeny firemní fundamenty. S využitím různých modelů spočítám vnitřní hodnotu a v porovnání s tržní cenou stanovím, jak je akcie ohodnocená. Cílem by měla být formulace investičního doporučení, jestli akcii Pegasu koupit nebo prodat.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses