Možnosti minimalizace kurzového rizika - Ivanov, David (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na nastínění problematiky kurzového rizika hlavně s ohledem na jeho příčiny a důsledky. Cílem práce je zjištění možností, pomocí kterých lze kurzové riziko řídit. Tyto možnosti jsou dále podrobněji zkoumány a v analytické části simulovány na společnosti ABRO. Přínosem práce je doporučení managementu společnosti, čemu by měl věnovat větší pozornost a jaké hedgingové strategie a nástroje jsou pro tuto společnost vhodné. Z výsledků vyplývá vhodnost použití externího zajištění pro řízení transakčního rizika na měnovém páru EUR/USD. Nejvhodnějším nástrojem se zdají být opční strategie. Zmíněna je i vhodnost použití interních metod zajištění pro krytí nákladů v CZK.