Postavení judikatury Nejvyššího správního soudu s důrazem na tvorbu účetních a daňových rezerv - Perlik, Tomáš (2015)
Bakalářská práce se zabývá judikaturou Nejvyššího správního soudu a jejím vlivem na tvorbu účetních a daňových rezerv. Cílem práce je charakterizovat historický vývoj judikatury, a to zejména judikatury Nejvyššího správního soudu, dále popsat problematiku rezerv. Práce podrobněji rozebírá specifika tvorby rezerv podle Český účetních standardů a IFRS. Nakonec popisuje dopad judikatury Nejvyššího správního soudu na rezervy. Součástí práce je i rozbor vybraných judikátů týkajících se tvorby rezerv.