Postavení judikatury Nejvyššího správního soudu s důrazem na tvorbu účetních a daňových rezerv - Perlik, Tomáš; Dvořák, Martin; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá judikaturou Nejvyššího správního soudu a jejím vlivem na tvorbu účetních a daňových rezerv. Cílem práce je charakterizovat historický vývoj judikatury, a to zejména judikatury Nejvyššího správního soudu, dále popsat problematiku rezerv. Práce podrobněji rozebírá specifika tvorby rezerv podle Český účetních standardů a IFRS. Nakonec popisuje dopad judikatury Nejvyššího správního soudu na rezervy. Součástí práce je i rozbor vybraných judikátů týkajících se tvorby rezerv.
Vedoucí práce: Martin Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses