Regulace účetnictví a daní v Mauricijské republice - Vyroubalová, Adéla (2015)
Úvodní část bakalářské práce krátce pojednává o právních formách podnikání v Mauricijské republice. Poté je práce zaměřena na hlavní cíl, kterým je charakteristika účetní regulace v Mauricijské republice a přiblížení národní úpravy účetní regulace. Práce popisuje jednotlivé části Standardů účetního výkaznictví pro malé podniky vydaných Radou účetního výkaznictví Mauritia. Standardy účetního výkaznictví pro malé podniky jsou současně srovnávány s Mezinárodním standardem pro malé a střední podniky. Při porovnávání standardů jsou zdůrazněny výrazné shody nebo odlišnosti. Závěr práce je věnován daňovému systému Mauricijské republiky. Tato část se zabývá zejména konstrukčními prvky daně z příjmu právnických i fyzických osob.