Regulace účetnictví a daní v Mauricijské republice - Vyroubalová, Adéla; Dvořák, Martin; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Úvodní část bakalářské práce krátce pojednává o právních formách podnikání v Mauricijské republice. Poté je práce zaměřena na hlavní cíl, kterým je charakteristika účetní regulace v Mauricijské republice a přiblížení národní úpravy účetní regulace. Práce popisuje jednotlivé části Standardů účetního výkaznictví pro malé podniky vydaných Radou účetního výkaznictví Mauritia. Standardy účetního výkaznictví pro malé podniky jsou současně srovnávány s Mezinárodním standardem pro malé a střední podniky. Při porovnávání standardů jsou zdůrazněny výrazné shody nebo odlišnosti. Závěr práce je věnován daňovému systému Mauricijské republiky. Tato část se zabývá zejména konstrukčními prvky daně z příjmu právnických i fyzických osob.
Vedoucí práce: Martin Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses