Ocenenie spoločnosti OKD, a.s. - Šišo, Peter (2015)
Diplomová práca sa zaoberá vývojovými trendmi na trhu uhlia, vzťahmi medzi cenou uhlia a cenami iných komodít, prognózou cien uhlia v horizonte pätnástich rokov pomocou štatistických nástrojov a ocenením spoločnosti, ktorej hlavná činnosť podnikania je ťažba a predaj uhlia. Práca ďalej analyzuje citlivosť hodnoty spoločnosti na výkyvy v prognózovaných cenách uhlia a iných komodít.