Osobní a rodinné finance - finance vysokoškolského studenta - Palicová, Helena (2015)
V diplomové práci Osobní a rodinné finance s podtitulem Finance vysokoškolského studenta je pojednáváno o cestě ke spokojenějšímu životu, a to prostřednictvím řízení osobních financí. Stejně jako je nutné řízení financí podniku, je nezbytné, aby si každý řídil své osobní finance. Je zde naznačeno, jak je vhodné své finance řešit, na co se zaměřit, navíc je to zde i prakticky předvedeno na příkladu vysokoškolského studenta, kde jsou analyzovány jeho cíle a potřeby, následně naznačeno možné řešení jeho financí.