Pojištění pracovních agentur na českém pojistném trhu - Langrová, Dominika; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Oborilová, Mária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat produkt pojištění záruky pro případ úpadku pracovní agentury, důvody jeho zavedení v roce 2011 a vývoj, kterým produkt za čtyři roky své existence prošel. První část práce je věnována charakteristice pracovních agentur, kterým je v České republice věnováno stále více pozornosti. Zaměřuje se na specifika jejich činnosti oproti ostatním podnikatelským subjektům a vysvětluje podstatu agenturního zaměstnávání a trojúhelníkového pracovního vztahu. Druhá část práce se soustředí na pojistný produkt pojištění záruky. Objasňuje principy jeho fungování a zmiňuje hlavní druhy pojištění záruky, které najdeme na českém pojistném trhu. Odlišuje dobrovolná pojištění záruky a ze zákona povinná pojištění záruky, ke kterým kromě pojištění pracovních agentur řadíme i pojištění pro případ úpadku cestovní kanceláře fungující v České republice od roku 2000.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses