Konsolidace zahraniční organizační složky - IFRS vs. české účetní předpisy - Švaříček, Robin (2015)
Práce je zaměřena na problematiku konsolidace zahraniční organizační složky (dle NOZ pobočka) s hlavním zaměřením na nalezení odpovědi na otázku, zda při konsolidování skupiny, ve které se nachází také zahraniční organizační složka, se bude postupovat dle českých účetních předpisů a dle mezinárodních standardů účetního výkaznictví identicky, či pravidla těchto dvou systémů vedou k odlišným řešením. Toto se týká především problematiky použití zahraničních kurzů pro přepočet do měny vykazovací.