Mzdové účetnictví - Krejčí, Tomáš (2015)
Bakalářská práce na téma mzdové účetnictví se zabývá problematikou zaměstnávání osob. V teoretické části analyzuje podmínky jejich zaměstnávání, odměňování a dále výpočet zákonných srážek z příjmů, kterými jsou pojistné na veřejné zdravotní pojištění, pojistné na sociální zabezpečení a daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. V závěru teoretické části se zabývá povinnostmi zaměstnavatele vůči institucím. V praktické části ukazuje postup výpočtu a účtování mezd vycházejíc z poznatků teoretické části.