Transport uměleckých děl formy, technologie, logistika - Novotná, Kateřina (2015)
Cílem bakalářské práce je popsat problematiku a trh v oblasti přepravy uměleckých děl a sbírkových předmětů a shrnout veškeré problémy související s tímto specifickým druhem přepravy. Práce je zaměřena na české společnosti zabývající se transportem uměleckých a sbírkových předmětů, pojištěním, celním řízením, transportními technologiemi a mezinárodní spoluprací mezi jednotlivými společnostmi. Tato témata dosud nebyla komplexně shrnuta a jejich shrnutí by mělo vést k lepšímu porozumění problematice přepravy umění.