Analýza hospodaření zdravotní pojišťovny - Golovkova, Anita; Zouhar, Tomáš, 1981-; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hospodaření a účetnictvím zdravotních pojišťoven, které patří do neziskového sektoru a také se řadí do sektoru vládních institucí. Cílem těchto institucí není primárně dosahovat zisku, nýbrž co nejefektivněji zajistit všeobecné zdravotní pojištění. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Na úvod jsou popsány právní normy veřejného zdravotního pojištění a jeho podstata. Dále je práce zaměřena na charakteristiku zdravotních pojišťoven, jejich hospodaření, peněžní fondy a účetnictví. V praktické části je prováděna analýza hospodaření konkrétní zdravotní pojišťovny -- Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR v letech 2011 až 2013.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses