Účetní a daňová specifika v oboru stavebnictví a rozbor účetních výkazů společnosti Metrostav, a.s. - Boušová, Michaela (2015)
Tato bakalářská práce popisuje účetní a daňová specifika v oboru stavebnictví. Teoretická část práce rozebírá pojmy důležité pro danou problematiku a poté zejména problém sezónnosti, se kterou souvisí vykazování nedokončené výroby. Dále zkoumá úpravu finančního leasingu a komponentního odpisování. Následující část práce zmiňuje jednotlivé druhy daní, které dopadají na stavební společnosti v České republice. Praktická část se věnuje rozboru účetních výkazů vybrané společnosti.