Účetní a daňová specifika v oboru stavebnictví a rozbor účetních výkazů společnosti Metrostav, a.s. - Boušová, Michaela; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce popisuje účetní a daňová specifika v oboru stavebnictví. Teoretická část práce rozebírá pojmy důležité pro danou problematiku a poté zejména problém sezónnosti, se kterou souvisí vykazování nedokončené výroby. Dále zkoumá úpravu finančního leasingu a komponentního odpisování. Následující část práce zmiňuje jednotlivé druhy daní, které dopadají na stavební společnosti v České republice. Praktická část se věnuje rozboru účetních výkazů vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses