Implementácia kaklulačného systému v konkrétnom podniku - Ľuptáková, Lucia; Král, Bohumil, 1952-; Boučková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou implementácie kalkulačného systému v konkrétnej časti podniku spoločnosti HOLDES, s. r. o.. Na základe zhodnotenia vývojových tendencií v oblasti riadenia po línii výkonov a následnej diagnostickej analýzy daného podniku prináša práca návrh kalkulácií troch odlišných výrobných modelov vybraného výrobného strediska. Hlavnou pridanou hodnotou práce je poukázanie na určité špecifické faktory a charakteristiky daného výrobného procesu, ktoré v zásadnej miere ovplyvňujú štruktúru kalkulačného vzorca. V prvom rade sa jedná o združenosť výrobného procesu, následne o špecifickosť stanovenia kalkulačnej jednotky, ktorou je vstupný materiál a v neposlednom rade o upozornenie na negatívny efekt využitia kapacity podniku. Na základe analýzy jednotlivých výrobných modelov dáva práca manažmentu podniku možnosť lepšie sa orientovať vo výhodnosti jednotlivých produktov, skvalitniť rozhodovací proces a uľahčiť rozhodovanie o strategickom zameraní výroby do budúcnosti.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses