Start-up české firmy v americkém prostředí - Hudcová, Eliška (2015)
Předmětem mé bakalářské práce je start-up české firmy v americkém prostředí. Cílem práce je srovnání administrativních a právních mantinelů relevantních pro vznik firmy v českém a v americkém prostředí s důrazem na kritéria pro založení malé firmy v USA z pohledu cizince a vytvoření návodu pro založení malé firmy v USA. První část práce obsahuje základní teoretická východiska, získaná především z odborné literatury a druhá část se zaměřuje na založení konkrétní společnost v USA na základě podnikatelského plánu. Výstupem srovnávací analýzy tedy bude doporučení, zda a v jakém případě se vyplatí o založení firmy v USA vůbec uvažovat, jaký typ společnosti nejlépe vybrat, s jakými riziky a omezeními je nutno při podnikání v USA kalkulovat. V závěru práce jsou uvedena všechna důležitá zjištění, která vyplývají z částí předchozích.