Outsourcing účetnictví neziskové organizace - Výšková, Barbora (2015)
Bakalářská práce na téma Outsourcing účetnictví neziskové organizace se zaměřuje na problematiku outsourcingu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje dvě kapitoly. V první kapitole je vysvětlena podstata outsourcingu se zaměřením na specifikaci outsourcingu vedení účetnictví. Jsou objasněny hlavní výhody a nevýhody přijetí externě poskytované služby. Druhá kapitola pojednává o neziskových organizacích s důrazem na obecně prospěšné společnosti. Vysvětluje i jednotlivé režimy účetnictví a daňové hledisko, kterým se obecně prospěšné společnosti řídí. V praktické části jsou naznačeny principy fungování společností poskytujících vedení účetnictví na příkladu účetní kanceláře HVK, v.o.s. Poslední kapitola pojednává o specifických faktorech vedení účetnictví neziskové organizace na příkladu České asociace streetwork, o.p.s., která se zabývá nízkoprahovými službami. V závěru bakalářské práce jsou vyhodnoceny stanovené cíle.