Outsourcing účetnictví neziskové organizace - Výšková, Barbora; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce na téma Outsourcing účetnictví neziskové organizace se zaměřuje na problematiku outsourcingu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje dvě kapitoly. V první kapitole je vysvětlena podstata outsourcingu se zaměřením na specifikaci outsourcingu vedení účetnictví. Jsou objasněny hlavní výhody a nevýhody přijetí externě poskytované služby. Druhá kapitola pojednává o neziskových organizacích s důrazem na obecně prospěšné společnosti. Vysvětluje i jednotlivé režimy účetnictví a daňové hledisko, kterým se obecně prospěšné společnosti řídí. V praktické části jsou naznačeny principy fungování společností poskytujících vedení účetnictví na příkladu účetní kanceláře HVK, v.o.s. Poslední kapitola pojednává o specifických faktorech vedení účetnictví neziskové organizace na příkladu České asociace streetwork, o.p.s., která se zabývá nízkoprahovými službami. V závěru bakalářské práce jsou vyhodnoceny stanovené cíle.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses