Oceňování aktiv a dluhů v účetnictví ČR a jejich přeceňování v souvislosti s přeměnami společností - Kárníková, Adéla; Trnka, Michal; Miková, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby oceňování aktiv a dluhů v účetnictví České republiky v rámci aktuální platné legislativy. Zaměřuje se na oceňování vlastního jmění při přeměnách obchodních společností, definuje podstatu přeměn a jejich typy a uvádí všechny důležité účetní povinnosti, které je třeba při uskutečňování přeměny splnit. Dále analyzuje dopady oceňovacích rozdílů převzatého majetku ve vlastním kapitálu nástupnické společnosti. V praktické části jsou z účetního pohledu rozebrány dvě vybrané přeměny obchodních společností.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses