Možnosti využití Google Apps pro podnikání - Hons, David; Lorenc, Miroslav, 1974-; Kešner, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato práce je snahou popsat nejmodernější využití cloud computingu v podnicích menší a střední velikosti. V několika posledních letech se rozšířily nabídky firem poskytující kancelářské aplikace a tato práce se pokusí zmapovat jejich využití a způsoby implementace pro individuální potřeby jednotlivých podniků. Po úvodních pojmech a rozdělení cloud computingu budu práci věnovat postupně službě Google Apps, jejímu vývoji v posledních letech a v neposlední řadě nejdůležitějším službám z balíčku Google Apps. V druhé části mé práce se nejprve pokusím porovnat Google Apps a Office 365, dva největší konkurenty v oblasti poskytování online kanceláří. V návaznosti na toto srovnání kladu za cíl nainstalovat platformu Google Apps a zprovoznit do pracující podoby na vlastní doméně a provést čtenáře nastavením, které může užívání Google Apps usnadnit. Následuje několik kapitol, které ověří funkčnost, celkovou výši nákladů vzniklých zavedením této aplikace a celou práci uzavírá kapitola výhod a nevýhod Google Apps. Závěr obsahuje moje zhodnocení cíle práce, jestli je možné vytvořit dobře pracující řešení na bázi cloud computingu za podmínek nízkých nákladů a časové nenáročnosti a vyhodnotil jeho praktičnost a aplikovatelnost do podniků malých a středních firem.
Vedoucí práce: Miroslav Lorenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses