Analýza současného stavu zajišťování a financování sociálního zabezpečení v ČR. - Čonková, Eva; Peková, Jitka, 1946-; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu současného stavu sociálního zabezpečení v ČR. Jedná se o velmi aktuální a diskutované téma opředené snahami o reformu nejen v ČR. Mezi důvody těchto reformních snah patří ekonomické, demografické či společensko -- politické faktory. Sociální zabezpečení je plodem sociální politiky státu, jejíž typy a principy v této práci hodnotím. Sociální politika s sebou nese také výdaje na sociální ochranu, které analyzuji v současné době v rámci EU a zjišťuji, že některé administrativy jsou velmi neefektivní. Pozitivní je, že ČR výdaje na administrativu rok od roku snižuje. Součástí práce je také dotazníkové šetření, které hodnotí spokojenost zejména studentů se systémem sociálního zabezpečení v ČR a analyzuje jeho problémy, mezi které patří například demotivace způsobená dávkami, příliš nákladná administrativa, vysoké státní výdaje nebo málo individualizované dávky.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses