Výroční zpráva Národní knihovny ČR - Augustová, Kateřina (2015)
Cílem této bakalářské práce je přiblížení sestavování výročních zpráv příspěvkovými organizacemi. Teoretická část je zaměřena na definování neziskových organizací, jejich rozdělení a stručnou historii. Práce se dále blíže věnuje příspěvkovým organizacím, hlavním zásadám jejich hospodaření a účtování. Závěr teoretické části seznamuje s výroční zprávou. Praktická část začíná představením příspěvkové organizace - Národní knihovny České republiky, následuje analýza její výroční zprávy a finančních výkazů.