Sankční politika EU a její dopady do finančního sektoru - Kunešová, Kateřina; Špániková, Kateřina; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním cílem bakalářské práce na téma "Sankční politika EU a její dopady do finančního sektoru" je analýza dopadů restriktivních opatřeních uvalených Evropskou unií v reakci na Ukrajinskou krizi na český finanční sektor. V práci jsou charakterizovány jednotlivé kroky Evropské unie při rozhodování o uplatnění omezujících opatření, stejně tak i druhy sankčních režimů. Práce se dále věnuje českému bankovnímu systému s akcentem na jeho vlastnickou strukturu. V praktické části jsou analyzovány změny, které po uložení restriktivních opatření podstoupily české finanční instituce. Interní změny a změny ve struktuře poskytovaných služeb jsou demonstrovány na České exportní bance, Exportní garanční a pojišťovací společnosti a vybraných komerčních bankách, jimiž jsou Československá obchodní banka a Sberbank CZ. Závěrečná kapitola je věnována analýze případných následků vyřazení ruských bank ze skupiny uživatelů telekomunikační sítě, která je provozována Společností pro celosvětovou mezibankovní finanční telekomunikaci (SWIFT).
Vedoucí práce: Kateřina Špániková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses