ÚČETNÍ A DAŇOVÉ ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU A JEJICH VLIV NA ODLOŽENOU DAŇ - Jaworková, Nikol; Trnka, Michal; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o odpisování dlouhodobého majetku a jeho vlivu na odloženou daň v České republice. V teoretické části je nejprve dlouhodobý majetek pro potřeby odpisování vymezen, jsou zde popsány odpisy z účetního i daňového hlediska a jejich jednotlivé metody, které jsou znázorněny na praktických příkladech. Dále je zde přiblížena problematika odložené daně, příčiny jejího vzniku, způsoby výpočtu a postup účtování. Praktická část je zaměřena na analýzu vybraných částí účetních závěrek tří konkrétních společností v letech 2011 až 2013. Předmětem této analýzy je dlouhodobý majetek, odpisy, odložená daň a její vliv na finanční situaci vybraných společností. Veškeré sesbírané informace jsou mezi sebou na závěr srovnány a vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses