Optimalizace přiřazení tramvajových linek depům - Tomková, Zuzana (2015)
Cílem této práce je optimálně přiřadit tramvajové linky depům v Praze tak, aby celková vzdálenost najetých kilometrů z konečné do depa byla co nejkratší. V první části je popsáno celočíselné programování, jeho metody řešení a dále úloha o pokrytí, přiřazovací problém a úloha obchodního cestujícího. Následně je problém zapsán do matematických modelů, jako modifikovaný dopravní problém a jako přiřazovací problém. V obou případech je následně zavedena podmínka pro kapacitní omezení. Tyto modely se poté řeší v systému MPL, který je v práci stručně popsán. V neposlední řadě jsou výsledky interpretovány a porovnány s aktuálním rozdělením tramvají v depech.