Vliv účetní politiky vybrané společnosti na závěry finanční analýzy - Dokoupilová, Barbora (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá účetní politikou společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o., zejména souvislostmi mezi účetními metodami a finanční analýzou společnosti. Cílem práce je ověřit, jakým způsobem se účetní politika promítá do výsledných hodnot finanční analýzy. Práce obsahuje dvě teoretické části, z nichž první vymezuje účetní politiku a druhá metody sloužící pro výpočet finanční analýzy, jež jsou rovněž aplikovány v části praktické. Následuje rozbor konkrétních účetních metod a výpočet finanční analýzy výše zmíněné společnosti, jejíž hodnoty jsou porovnány s výsledky pěti srovnatelných podniků.