Vliv účetní politiky vybrané společnosti na závěry finanční analýzy - Dokoupilová, Barbora; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá účetní politikou společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o., zejména souvislostmi mezi účetními metodami a finanční analýzou společnosti. Cílem práce je ověřit, jakým způsobem se účetní politika promítá do výsledných hodnot finanční analýzy. Práce obsahuje dvě teoretické části, z nichž první vymezuje účetní politiku a druhá metody sloužící pro výpočet finanční analýzy, jež jsou rovněž aplikovány v části praktické. Následuje rozbor konkrétních účetních metod a výpočet finanční analýzy výše zmíněné společnosti, jejíž hodnoty jsou porovnány s výsledky pěti srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses