Diskriminácia žien vo vybraných krajinách EU - Hlubová, Nikola (2015)
Bakalárska práca sa zaoberá rovným zaobchádzaním a diskrimináciou žien vo vybraných krajinách Európskej únie (Česká republika, Dánsko, Luxembursko a Poľsko) od roku 2006 do roku 2014. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sa rozoberajú všeobecné informácie, ktoré sa týkajú rovnosti, diskriminácie a Global Gender Gap Reportu, vysvetľujú sa ich jednotlivé formy a metódy výpočtu, ktoré sú následne využívané v praktickej časti. V praktickej časti sú teoretické poznatky využité v praxi pre zistenie miery diskriminácie vo vybraných krajinách EÚ. Kapitoly sú delené podľa jednotlivých subindexov GGGI. V závere práce je zhrnutie a zhodnotenie miery diskriminácie žien a navrhnuté opatrenia, ktoré by mohli docieliť rovnosť medzi mužmi a ženami.