Ekonomické efekty revitalizace Thomayerových sadů - Ryšavá, Petra; Lindner, Milan; Vořechovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce Ekonomické efekty revitalizace Thomayerových sadů se zabývá ekonomickými a socioekonomickými aspekty revitalizačních projektů zeleně ve městech. Teoretická část vymezuje základní okruhy pojmů souvisejících s městskou zelení, revitalizací, obnovou území, tvorbu nových vazeb a zapojení místních subjektů. Současně hledá možnosti vyčíslení ekonomických přínosů revitalizace. Praktická část aplikuje teoretické poznatky na konkrétní revitalizační projekt obnovy městského parku Thomayerovy sady v Praze 8 -- Libni. Srovnávacím způsobem využívá poznatky z jiných, již dokončených revitalizací a aplikuje metody sloužící k vyčíslení ekonomických přínosů na danou revitalizaci. Závěrečná část zkoumá efekty ještě nedokončené revitalizace do budoucna a doporučuje možné kroky, které by mohly vést ke zlepšení funkčnosti parku a jeho vnímání veřejností.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses