Využití metod řízení projektů pro stavbu vodní elektrárny - Cibíková, Simona (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím metod řízení projektů pro stavbu vodní elektrárny. Práce je rozdělena na dvě části. V první části této práce jsou vysvětleny základní pojmy, postupy a metody, které jsou používány při řízení projektů. Druhá část se zabývá popisem a naplánováním reálného projektu, kterým je stavba vodní elektrárny. Tato vodní elektrárna byla postavena roku 2010 na řece Berounce u obce Nezabudice v okrese Rakovník. Projekt je naplánován pomocí softwaru MS Project. Nejdříve jsou uvedeny etapy a činnosti projektu, na Ganttově diagramu je zobrazena kritická cesta a návaznosti jednotlivých činností. Dále je popsána analýza času, nákladů a rizika. Nakonec je celý projekt zhodnocen a porovnán s reálnou stavbou.