Účetní podvody - Horalíková, Alena (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je seznámení čtenáře s účetními podvody. V první kapitole je vymezen tento pojem a následně je srovnán s kreativním účetnictvím. Druhy podvodů, jako je například neoprávněné nakládání s majetkem podniku, manipulace s finančními výkazy nebo korupce, jsou popsány ve druhé kapitole. Následují případy z praxe jako je Enron, Skanska atd. Závěr práce popisuje prevenci a samotné odhalování podvodů.