Účetní podvody - Horalíková, Alena; Ašenbrenerová, Petra; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je seznámení čtenáře s účetními podvody. V první kapitole je vymezen tento pojem a následně je srovnán s kreativním účetnictvím. Druhy podvodů, jako je například neoprávněné nakládání s majetkem podniku, manipulace s finančními výkazy nebo korupce, jsou popsány ve druhé kapitole. Následují případy z praxe jako je Enron, Skanska atd. Závěr práce popisuje prevenci a samotné odhalování podvodů.
Vedoucí práce: Petra Ašenbrenerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses