Inovační výkonnost ČR - Peták, Jan; Nečadová, Marta; Dobrylovský, Jiří, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá inovační výkonností České republiky v letech 2007 -- 2013. Základním cílem je zhodnotit vývoj inovační výkonnosti ČR ve stanoveném období a analyzovat její silné a slabé stránky. Kromě komplexní analýzy, která je provedena pomocí souhrnného inovačního indexu, jsou hodnoceny vybrané dílčí oblasti inovační výkonnosti. Česká republika je porovnávána s průměrem Evropské unie a Slovenskou republikou. V závěru je práce doplněna o manažerský a národní pohled na danou problematiku. Česká republika v analyzovaném období v oblasti inovační výkonnosti konvergovala k průměru Evropské unie. Nicméně má stále několik zásadních problémů. Patří mezi ně především slabá ochrana duševního vlastnictví, nedostatek fondů rizikového kapitálu a nízká míra mezisektorové spolupráce.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses