Veřejné vysoké školy a jejich zdanění v ČR - Chlapek, Jan; Urbánek, Václav; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou financování a zdanění veřejných vysokých škol. V první části popisuji mechanismus financování veřejných vysokých škol. Následně charakterizuji jednotlivé rozpočtové okruhy, dle kterých jsou rozdělovány na veřejné vysoké školy finanční prostředky ze státního rozpočtu. Dále popisuji a analyzuji doplňkovou činnost veřejných vysokých škol. V bakalářské práci stručně charakterizuji vybrané typy daní se zaměřením na veřejné vysoké školy a uvádím přehledy a porovnání plateb daní u vybraných veřejných vysokých škol. V poslední části bakalářské práce se zabývám návrhem změn vybraných ukazatelů používaných pro výpočet příspěvku pro veřejné vysoké školy. Tyto návrhy jsou uspořádány do tří variant. Každá varianta je popsána a analyzována z hlediska rozdělování finančních prostředků na úrovni všech veřejných vysokých škol v ČR a současně je analyzován dopad navrhovaných změn ve struktuře a výpočtu ukazatelů do příspěvků přidělovaných pro Vysokou školu ekonomickou v Praze.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses