Současná česká populární hudební tvorba na pozadí globalizovaného světa - Starý, Martin; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Šťtáva, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na současnou českou populární hudební tvorbu a poskytuje základní srovnání se scénou mezinárodní. Po úvodní části, která se věnuje vývoji populární hudby ve 20. a 21. století, následuje analýza situace českých kapel na zahraničním trhu, zaměřená na jejich koncertní aktivity a sledovanost na zahraničním internetu. Samostatná kapitola je věnována porovnání fenoménu hudebních festivalů u nás a ve světě. Dále se práce zabývá možnostmi marketingu v odvětví hudebního průmyslu s důrazem na digitální marketing. Na závěr práce jsou uvedeny možnosti podpory exportu české populární hudby do zahraničí, kriticky zhodnocen současný stav a navržena doporučení, jak tento stav do budoucna zlepšit.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses