Přínosy studentského kulturního projektu – VŠE na Majáles - Vítková, Zuzana (2015)
Bakalářská práce "Přínosy studentského kulturního projektu -- VŠE na Majáles" se věnuje zhodnocení okolností a přínosů autonomního studentského projektu pořádaného na úrovni Vysoké školy ekonomické a přesahujícího k úrovni meziuniverzitní. Cílem bakalářské práce je mimo jiné zjistit, ve které konkrétní sféře jsou plynoucí přínosy z realizace projektu pro jeho členy nejmarkantnější. Uvažovanými sférami je pole zkušeností, managementu projektů a networking. Teoretická část připravuje půdu pro zhodnocení realizace projektu jako takového, jsou položeny teoretické základy pro organizaci i vedení projektu a práci lidí v týmu. Dále je ukotven termín networking ve významech aplikovaných na analýzu projektu a představen kontext projektu v rámci majálesových tradic a reanimace této kulturní tradice v podobě Pražského Majálesu. V praktické části je zhodnocena příprava a realizace projektu VŠE na Majáles, jsou vytyčeny a odůvodněny klíčové body, ve kterých se realizace projektu na studentské úrovni odlišuje od standardů a to z pohledu koordinátora projektu. Projekt je dále analyzován a vyhodnocován pomocí strukturovaných rozhovorů se členy realizačního týmu, čímž má být dosaženo nejen definování reálných přínosů projektu, ale také další úrovně vyhodnocení pro příští ročníky realizace studentského kulturního projektu.