Rozbor kandidatúry mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry - Pitková, Zuzana (2015)
Táto práca je zameraná na rozbor procesu budovania projektu kandidatúry mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry. V teoretickej časti je popísaná úloha kultúry v Európskej únii a súťaž Európske hlavné mesto kultúry, najmä jej kritériá a proces výberu držiteľov titulu z ašpirujúcich miest. Cieľom praktickej časti je rozanalyzovať kandidatúru mesta Prešov, porovnať ju s víťaznou kandidatúrou mesta Košice, vysvetliť príčiny prehry mesta Prešov a preskúmať jeho mieru zapojenia do víťazného projektu mesta Košice, ktoré bolo držiteľom titulu v roku 2013.