Rozbor kandidatúry mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry - Pitková, Zuzana; Dostál, Petr, 1947-2021; Dianová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Táto práca je zameraná na rozbor procesu budovania projektu kandidatúry mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry. V teoretickej časti je popísaná úloha kultúry v Európskej únii a súťaž Európske hlavné mesto kultúry, najmä jej kritériá a proces výberu držiteľov titulu z ašpirujúcich miest. Cieľom praktickej časti je rozanalyzovať kandidatúru mesta Prešov, porovnať ju s víťaznou kandidatúrou mesta Košice, vysvetliť príčiny prehry mesta Prešov a preskúmať jeho mieru zapojenia do víťazného projektu mesta Košice, ktoré bolo držiteľom titulu v roku 2013.
Vedoucí práce: Petr Dostál
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses