Rezervy a opravné položky z účetního a daňového pohledu - Chládková, Karolína; Ašenbrenerová, Petra; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou použití rezerv a opravných položek z pohledu českých účetních a daňových předpisů, vymezením rozdílů mezi nimi a naznačení způsobu jejich zaúčtování a vykazování. V první části práce jsou podrobně rozebrány jednotlivé typy účetních a zákonných rezerv a opravných položek a jejich vliv na základ daně z příjmů. Předposlední kapitola práce je věnována výpočtu a zaúčtování odložené daně, jež vyplývá z rozdílů mezi účetními a daňovými zákony. V praktické části je analyzována tvorba rezerv a opravných položek v textilním odvětví v souvislosti se stanovenou hypotézou, že účetní jednotky pravděpodobně nejčastěji vykazují rezervu na záruční opravy společně s opravnými položkami k zásobám.
Vedoucí práce: Petra Ašenbrenerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses