Použití nutričního problému ve stravě pro diabetiky - Klímová, Anna-Marie; Fíglová, Zuzana, 1977-; Kobzareva, Maria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím nutričního problému k vytvoření jídelníčku pro diabetiky. S použitím vhodných omezení, která nám zajistí správné složení stravy diabetika, vybereme sestavu jídel nejlépe vyhovující účelové funkci. V modelu bude použito jako účelová funkce za prvé glykemická nálož, což je důležitý ukazatel, který nám určuje zvýšení glukózy v krvi po zkonzumování jídla, za druhé cena jídel a za třetí užitky jídel. V prvním jídelníčku bude hlavním kritériem glykemická nálož, ve druhém nejnižší celková cena a ve třetím nejvyšší užitek.
Vedoucí práce: Zuzana Dlouhá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses