Anomálie na finančních trzích pohledem behaviorálních financí - Mužík, Daniel; Stádník, Bohumil; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na teorii behaviorálních financí a na doprovodné jevy pozorované na akciových trzích. Oblast behaviorálních financí je prezentována v historickém kontextu včetně klíčových aspektů a zároveň jsou představeny určité projevy těchto aspektů v chování investorů a ve vývoji akciových trhů. Konkrétní demonstrace je provedena v podobě otestování přítomnosti lednového efektu na pražské (BCPP) a frankfurtské (FWB) burze a pro tento účel nutného vymezení lednového efektu. Výsledky mého šetření na FWB hovoří poměrně jednoznačně ve prospěch výskytu lednového efektu. Jeho působení na BCPP již ovšem není tak průkazné a variantně se odvíjí od toho, co si představujeme pod pojmem lednový efekt, v kombinaci s použitou metodikou testování.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses