Slovenské přeshraniční fúze - Haring, Tomáš (2015)
Bakalářská práce Slovenské přeshraniční fúze je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V první části jsou stručně popsány obecné pojmy pro lepší pochopení daného tématu. Následně je většina práce zaměřena na obchodněprávní a účetní regulaci přeshraničních fúzi. Praktická část aplikuje poznatky z teoretické části na konkrétních příkladech a součástí je také analýza přeshraničích fúzí realizovaných na Slovensku od roku 2010 až 2014. Hlavním cílem práce je prozkoumat právní a účetní hlediska upravující přeshraniční fúze na Slovensku.