Implementace HTML 5 a CSS 3 - Míka, Jan; Vondra, Zdeněk; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářka práce se věnuje analýze a testování prvků specifikace HTML5 a CSS3, jenž se využívá při tvorbě webových stránek a aplikací. Teoretická část bakalářské práce nabízí přehled historických a současných specifikací jazyka a vysvětluje roli kaskádových stylů CSS3 ve vztahu ke specifikaci HTML5. V hlavním oddělení následně vyslovuje problémy při psaní kódu, na jejichž základě jsou zvolena hodnotící kritéria pro výběr nejproblematičtějších HTML5 a CSS3 prvků z pohledu implementace. V praktické části bude nejprve vytvořeno dotazníkového šetření, které potvrzením nebo vyvrácením hypotézy následně prokáže dostatečnou míru významnosti zvolených kritérií. Na základě kritérií je zvoleno a ohodnoceno deset prvků. Zvolené prvky jsou následně podrobně popsány a prakticky otestovány. Na závěr jsou jednotlivé prvky zhodnoceny podle získaných poznatků, kterou v průběhu vývoje autor získal.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses