Řízení a regulace kreditního rizika banky - Gnilobokova, Daria (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou kreditního rizika v oblasti bankovního podnikání z pohledu jeho měření a řízení. Práce je teoreticko-aplikačního charakteru. Teoretická část je věnována problematice bankovních rizik a vymezení postavení kreditního rizika mezi ostatními. Následně jsou popsány postupy používané při řízení kreditního rizika a jejich vztah k regulatorním koncepcím Basel II a Basel III, směrnici CRD IV a nařízení CRR. Praktická část je zaměřena na porovnání metod řízení kreditního rizika a ohodnocení finančního stavu ve třech komerčních bankách na území ČR.